Dear All,
Baru2 ni buat keje teman nak gi haji and bertugas kat Lubnan. Main dish daging masak lemak belimbing buluh ngan ikan keli goreng cili hijau. Kampung betul tu pastu ulam ngan sambal belacan top up ngan air asam. Rasa macam balik Benut je.
Funny how sayur2 kampung nie have an effect on meat and poultry especially bila ada element santan dalam lauk tu. Belimbing buluh, terung pipit, bunga kantan. Nie semo warisan kita kak. Jangan dok ingat petai ngan jering je. Tu yang bagi lauk tu have that slight difference in taste and smell. Nak senang cakap apa yang mak ngan nenek pakai dulu. Sekarang nie nak senang tabur Ajinamoto je. Masalah dia rambut lak gugur n rasa pun tak sama.
Anyways sekarang nie masakan kampung dah start hot balik coz semorg dah tepu makan lauk Raya dan Kahwin. So apalagi macam arwah Sudirman kata, Balik Kampung le kita. Calling2 le kita.
Cheers and Salam,
Andaks
Nb:- Tengah pening pikir 8 lauk kekampung utk 8 hari. No repetition pls.
Thursday, October 14, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment